Ющенко не буде підливати масла в вогонь і витримає слово

Вівторок, 20 грудня 2005, 12:02

Президент Віктор Ющенко обіцяє не ініціювати перегляд політреформи до кінця цього року.

"Я витримаю своє слово, я не буду втручатися в процес політреформи до кінця цього року, щоб витримати слово, щоб не підливати масла в вогонь, не передати куті меду", - сказав Ющенко під час прес-конференції у вівторок.

Водночас президент зазначив, що під час обговорення цього питання у нього переважають "два почуття".

"Одне, що дійсно Україні потрібна політреформа з ясними цілями, яка б проходила через серце кожного громадянина. З іншого боку, ті новації, які пропонуються у законі 2222, я переконаний, не несуть благ для моєї нації", - сказав Ющенко.

За його словами, це "складний документ, втаємничено прийнятий, без публічного обговорення, по речах, які стосуються долі десятків мільйонів". "Якщо це справа раціональна, продумана, то чому вона так робиться?", - запитав Ющенко.

Водночас президент зазначив, що після набрання чинності політреформи, він буде прихильником того, щоб "звернути увагу нації, здорових політичних сил на те, що істинно приходить з новою політичною реформою і чи ми побачимо країну успіху, країну стабільну, прогнозовану".

Говорячи про парламентські вибори, Ющенко ще раз пообіцяв, що вони "вперше за 15 років" будуть чесними.

"Я прикладу все, що знаходиться в моєму інструментарії..., щоб ніхто не сподівався, що в ЦВК чи на місцевих дільницях хтось виграє за допомогою фальсифікацій", - сказав Ющенко.

За його словами, справи "по відповідальності тих людей, які були задіяні у фальсифікації виборів" будуть розслідувані.

Президент вкотре зазначив, що з метою не застосування на виборах адмінресурсу, він "поставив досить жорсткі умови для списку "Нашої України" відносно присутності міністрів, голів облдержадміністрацій".

"Не може одна людина кожний рік ходити або у владу, або з влади у список і це вважати своєю професією. Треба зупинитись на чомусь одному", - сказав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування