Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко доручив генпрокурору боротися з Пінчуком

Вівторок, 20 грудня 2005, 12:46

Президент Віктор Ющенко дав доручення генпрокурору забезпечити передачу акції Нікопольського заводу феросплавів до Фонду держмайна.

Про це Ющенко заявив у вівторок на прес-конференції.

"Я дав доручення генпрокурору за два тижні привести у відповідність через дії виконавчої системи, які передбачені рішенням суду. Рішенням суду передбачено, що акції цього підприємства повинні бути передані в ФДМ", - сказав Ющенко.

"Це верховенство закону. Закон своє слово сказав. Кожна ревізія, яка буде відбуватися поза правовою площиною з мого боку буде мати відсіч", - підкреслив він.

"Торгувати, як декілька місяців назад пробували торгувати цим заводом через систему закулісних домовленостей від імені українського уряду з деякими партнерами, я не допущу. За це нестиме відповідальність кожний, хто візьметься за таку політику", - сказав президент.

За його словами, існує "неправова колізія", коли виконавча система і генпрокуратура "не можуть второпати, хто є оператором акцій НФЗ".

"Є два оператори, є два регістри, з якого регістру брати зобов’язання – це ті хитрощи, які робилися попередніми власниками. Я визнаю, що криза є, але вона не стосується законності рішення суду", - зазначив Ющенко.

"Зараз упор потрібно зробити на те, щоб закінчити полеміку правову, скликати збори і готувати завод до приватизації", – сказав Ющенко.

Він також вважає, що кошти від продажу "Криворіжсталі" мають піти на "разові витрати", і не "на проїдання". "Правило таке – не використовувати кошти, які йдуть на постійні витрати. Ми маємо навчитися поповнювати їх самі, аразові витрати - це ті витрати, на які варто витрачати кошти", - сказав Ющенко і як приклад навів "проекти розвитку".

Він припустив, що гроші можуть піти на програми "підтримки фермерства, малий і середній бізнес, секторальні програми, які мають відновлювальний характер".

Раніше Дніпропетровський госпсуд також визнав дійсними загальні збори акціонерів НЗФ від 30 серпня. Позов був поданий міноритарним акціонером підприємства компанією Wisewood Holding Ltd, що діє в інтересах групи "Приват".

"Придніпров'я" контролюється корпорацією "Інтерпайп", що належить зятю екс-президента Кучми Віктору Пінчуку.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування