Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замовників Гонгадзе шукають "правильно", а Ющенко допоможе побачити його вбивць

Вівторок, 20 грудня 2005, 14:07

Президент Віктор Ющенко обіцяє зробити все залежне від себе, щоб процес у справі Гонгадзе був відкритий для журналістів.

"Я хочу звернутися до суду, щоб обставинах, які не протирічать закону і процедурі, щоб ця процедура відбувалася відкрито, щоб там були присутні журналісти і нація була інформована", - пообіцяв Ющенко на прес-конференції у вівторок.

Як відомо, перше засідання суду відбулося у закритому режимі.

"Я розумію аргументи, пов’язані з нюансами справи, державною таємницею, але думаю, що закон дасть можливість дозволить бачити цей процес відкритим", - додав він.

"Я зроблю все залежне, щоб цей процес був відкритим", - ще раз запевнив Ющенко.

Водночас міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає, що не слід затягувати судовий розгляд за обвинуваченням виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це міністр сказав у вівторок, відповідаючи на питання журналістів.

За словами Луценка, у вівторок, 20 грудня, генеральний прокурор України Олександр Медведька, поздоровляючи Луценка із днем міліції, запевнив, що "всі аргументи для рішення суду в справі безпосередніх убивць Гонгадзе є в наявності й він (Медведько) за них спокійний".

Щодо того, слідству необхідно активізувати дії по знаходженню замовників і організаторів цього злочину - це очевидно, але відтягувати ще на довгий час відповідальність цих підозрюваних у здійсненні вбивства нелогічно. Або вони будуть визнані винними, або вони будуть вільні", - відзначив міністр.

На думку Луценка, "поки що справа в тій частині (безпосередні виконавці вбивства) іде правильно".

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...