Газпром заплутався, з ким домовлятися, але вирішив, що на нього тиснуть

Вівторок, 20 грудня 2005, 15:09

Російський "Газпром" заявляє, що направив Україні всі необхідні документи щодо газу.

Про це у вівторок повідомив заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв, передає РІА Новості.

"Наші вичерпні пропозиції, як по проекту міжурядового протоколу на 2006 рік, так і по проектах двох контрактів - на транзит і на постачання газу - були належним чином направлені в уряд України і НАК Нафтогаз України", - повідомив він.

Раніше прем'єр України Юрій Єхануров стверджував, що українська сторона очікує від Росії два документи - міжурядова угода і "рішення щодо формули ціни (на газ)".

На слова Єханурова про те, що Україна готова на усні пропозиції російської сторони по лібералізації ринку газу, Медведєв заявив:

"Подібні заяви в черговий раз демонструють очевидну непогодженість позицій представників української сторони і створюють враження відсутності єдиного центра вироблення і прийняття рішень".

"Нам незрозуміло, з ким вести переговори...", - заявив Медведєв. За його словами, до закінчення термінів дії контрактів на постачання і транзит газу "залишаються лічені дні".

"А влада України намагається зробити вигляд, що все залишиться як є і мова йде лише про узгодження якихось незначних параметрів співробітництва", - відзначив заступник голови правління Газпрому.

"Не вирішені принципові питання транзиту російського газу через територію України", - сказав він.

"Відмову української сторони від підписання транзитного контракту на європейських умовах неможливо пояснити інакше як спробою тиску на Росію і Європу для одержання преференцій у питаннях постачання газу для нестатків самої України. Транзитний контракт необхідно підписувати негайно", - сказав Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News