Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв їздити без мигалок і доручив Єханурову розібратись з ДАІ

Вівторок, 20 грудня 2005, 16:06

Президент Віктор Ющенко заявляє, що право на спеціальну процедуру пересування в супроводі спеціальних машин серед українських держчиновників мають тільки президент, прем'єр-міністр і спікер.

"Я звернувся до групи супроводу, до ДАІ, до Міністерства внутрішніх справ, до керівників виконавчої і законодавчої влади, щоб у цьому питанні було затверджено один порядок", - сказав він на прес-конференції в Києві.

"У Києві є три персони, що мають спеціальну процедуру (пересування) відповідно до закону: президент, прем'єр-міністр, голова Верховної Ради. Всі інші повинні навчитися їздити так, як того вимагає національне законодавство", - сказав президент.

"Я не буду їздити з мигалками, я не буду перекривати дороги", - відзначив він, додавши, що під час своїх поїздок намагається не користуватися машинами супроводу.

Водночас Ющенко підписав указ, яким доручив Кабінету Міністрів вирішити питання щодо утворення при Кабміні Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху з включенням до її складу керівників МВС, Міністерства транспорту та зв'язку, Міністерства юстиції, Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров'я, Державної служби автомобільних доріг.

Він також доручив проаналізувати стан виконання Державної програми забезпечення безпеки руху, ужити заходів до посилення відповідальності керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади за виконання вимог законів щодо безпеки дорожнього руху.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування