Жертви образи від Головатого хочуть його звільнити

Середа, 21 грудня 2005, 09:18

Компартія підготувала звернення до президента України з вимогою звільнити із займаної посади міністра юстиції Сергія Головатого.

При чиною такого звернення стало, за словами прес-служби КПУ, "брутальне порушення" міністром виборчого законодавства та перевищенням службових повноважень.

"20 грудня, відповідаючи, як міністр юстиції, на запитання радіослухачів у прямому ефірі Головатий, використав службове положення у власних інтересах та інтересах тієї політичної сили за списками якої він збирається брати участь у виборах до Верховної Ради, вдався до відкритої виборчої агітації, зокрема закликав не голосувати за Компартію у березні 2006 року", - йдеться в повідомленні.

Також Компартія підготувала скаргу до ЦВК з вимогами вжити відповідних заходів щодо порушення виборчого законодавства Головатим як особою, яка включена до виборчого списку, але не зареєстрована ЦВК кандидатом в народні депутати, а тому не має права вести виборчу агітацію.

Крім того, КПУ підготувала позов до суду в і вимагає притягнення Головатого "до суворої відповідальності за порушення виборчого законодавства за обтяжувальних обставин (використання державної посади у власних інтересах) та зловживання службовим становищем".

Як відомо, раніше КПУ вимагала звільнення прем'єра Юрія Єханурова за газову кризу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування