Литвин замахнувся на 100 місць і розповів, чому він не взяв Пінчука

Середа, 21 грудня 2005, 10:01

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що його Народний Блок одержить після виборів близько ста місць у парламенті.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна". На питання, скільки місць у Верховній Раді одержить його політична сила, Литвин сказав: "Я думаю, що в межах ста".

Він також засумнівався в результатах соціологічних опитувань, за якими Народний блок одержить не більше 30 місць у парламенті. "Ну, давати можуть скільки завгодно. Скільки одержимо, стільки буде наших", - сказав він.

На питання, з якими політичними силами буде блокуватися його партія, Литвин сказав, що в нього нема "алергії на жодну політичну силу або політика".

"Є люди, які мені неприємні в силу різних обставин, але, повірте, я цього ніколи не продемонструю... Я готовий блокуватися хоч з чортом, якщо від цього отримає користь вся країна", - сказав він.

Реклама:

"Якщо Володимир Литвин і його політична сила не будуть мати можливості впливати на процеси прийняття державних рішень і нести за них відповідальність, від цього програє вся країна, а не тільки Володимир Литвин", - додав спікер.

Литвин у черговий раз припустив, що якщо після виборів у парламенті не буде створено ефективну більшість, його може бути розпущено.

"Якщо не буде коаліції, у президента є можливість розпустити парламент", - сказав він.

На питання, чому не потрапив у виборчий список Народного блоку зять екс-президента Віктор Пінчук, Литвин сказав, що його не висунула жодна первинна організація, "і тому питання навіть не розглядалося – просто не було теми для розмов".

Литвин також відкинув звинувачення на свою адресу в тому, що він сприяв провалу законопроектів, необхідних для вступу України до СОТ.

"Я не Кашпіровський, я іншу позицію людям нав'язувати не можу. Я думаю, що цими розмовами про те, що Литвин винуватий у провалі законів по СОТ, багато людей намагаються прикрити свою неспроможність", - сказав він.

"Якщо вони (уряд) не можуть аргументувати, що СОТ дасть країні, які від цього ризики і як їх уникнути, те я думаю – це просто тупа політика виконання угод заради виконання угод", - додав Литвин.

ВІДЕО ДНЯ


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News