Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко не знає, що значить слово, яке вживає Тимошенко

Середа, 21 грудня 2005, 10:11

Екс-секретар РНБО Петро Порошенко прийняв рішення продати свій банк "Мрія", щоб зосередити свої сили в політику.

"Я прийняв рішення сконцентруватися на політику", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело" у середу.

На питання про те, чи прийме він пропозицію стати губернатором Донецької області, він відповів: "Мене ніхто не запитував".

Порошенко також вважає, що ситуація, що склалася з цінами на газ "ніякого ринкового й економічного обґрунтування не має".

"Коли росіяни говорять, що різко піднялася ціна на газ з $50 до $230 і пояснюють це зростанням цін на енергоносії, то в той же момент вони вважають, що ціна на туркменський газ у $60 є для них неприйнятною. Вони вважають, що реальна ціна $47", - сказав він.

"Це політика подвійних стандартів. Я б не хотів кидатися обвинуваченнями, але позиція Росії в газовому питанні нагадує підхід з позиції сили, що неприпустимо", - додав він.

Він також упевнений, що "Наша Україна", набере "достатню кількість голосів, гарантовано більше 20%".

"Це стверджує людина, яка провела дві парламентські кампанії, і я пам'ятаю, як чотири роки тому, у 2001, за прогнозами в нас повинно було бути 11-14% голосів на виборах у парламент. В умовах, коли проти нас працювала державна машина, в умовах фальсифікацій ми набрали майже 25%. Нам є, з чим йти до виборця", - сказав він.

Він також вважає, що "у квітні майбутнього року формування коаліції буде проходити не навколо розподілу крісел, а за програмними принципами, за політичною програмою". "Ключові питання: податкова реформа, комунальна реформа, енергозбереження, завершення пенсійної реформи", - сказав він.

На питання про те, чи зможе він бути в одній коаліції з Тимошенко, Порошенко сказав, що "зможе працювати з ким завгодно, хто буде розділяти програмні, ідеологічні, економічні погляди". "Але я не знаю, яка ідеологія в Юлії Володимирівни", - сказав він і додав, що не знає, що таке ідеологія "солідаризма", яка сповідує Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування