Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров доручив Семенюк відібрати в Росії свої об'єкти

Середа, 21 грудня 2005, 11:51

У четвер президент Віктор Ющенко проведе нараду з керівництвом уряду і Верховної Ради з енергетичних питань, повідомив прем'єр-міністр Юрій Єхануров.

Відкриваючи засідання уряду в середу в Києві, він відзначив, що на нараду запрошений спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

Його учасники мають намір обговорити "найближчі дії з боку української влади" у проблемних питаннях енергетичної сфери.

За словами Єханурова, українська сторона виходить з того, що "Газпром" "є публічною компанією з прозорими методами роботи". Він відзначив, що вимагає такого ж підходу від "Нафтогазу".

Єхануров також заявив, що Кабмін планує передати в управління ФДМ об'єкти, що використовуються Чорноморським флотом Росії, але не включені в угоду про поділ флоту, заявив прем'єр-міністр Юрій Єхануров.

За його словами, на засіданні буде розглянуто два розпорядження, що стосуються Чорноморського флоту Росії, який дислокується в Криму. Одне з них - про управління держмайном, що використовувалося Чорноморським флотом колишнього СРСР.

"У проекті документа мова йде про те, що майно, що включене в угоду про поділ флоту і використовується Чорноморським флотом Росії", - сказав Єхануров.

"Мається на увазі, що це майно управляється Міністерством оборони від імені українського уряду. Майном, що не включено в угоду, однак фактично використовується Чорноморським флотом Росії, управляти від імені українського уряду буде Фонд держмайна", - сказав прем'єр.

Єхануров відзначив, що уряд також прийме рішення щодо проекту розпорядження підписання україно-російської угоди про взаємодію в процесі проведення інспекційних заходів у місцях дислокації військових формувань ЧФ Росії в Україні.

Єхануров також вважає, що прийняття держбюджету на 2006 рік свідчить про тісне співробітництво уряду з парламентом. Він подякував депутатам, що проголосували за проект державного бюджету.

Разом з тим він відзначив, що на нинішньому етапі "виникають уже питання", пов'язані з особливостями роботи уряду і підготовкою законодавства в зв'язку зі змінами в Конституцію.

Він доручив Мін'юсту уважно стежити за процесами, пов'язаними з вступом у силу конституційної реформи. Він підкреслив, що урядові необхідно "уважно зараз працювати" над двома законопроектами - про Кабінет міністрів і про комітети Верховної Ради.

Прем'єр закликав членів уряду уважно ознайомитися з другим законопроектом.

"Прошу ознайомитися з проектом цього документа і добре розуміти, що тепер ви будете більш тісно працювати, починаючи з нового року з комітетами Верховної Ради, хочете ви цього або не хочете", - сказав Єхануров.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування