Севастопольський Омельченко заступився за російський флот

Середа, 21 грудня 2005, 16:16

Голова Севастопольської міської ради Валентин Борисов виступив із заявою про неприпустимість дострокового виведення із Севастополя Чорноморського флоту Російської Федерації.

У заяві, зробленій у середу, відзначається, що "питання перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі урегульоване на найвищому державному рівні".

"З жовтня 1991 року громадяни Севастополя пережили важкий час, "війна указів" прямо торкнулася кожного з нас", - сказано в заяві.

Мер нагадує про зустріч президентів України і Росії в Дагомисі 23 червня 1992 року, де було підписано угоду про необхідність продовження переговорного процесу по створенню ВМСУ і ЧФ РФ.

"Мешканці міста були задоволені підписаною 9 червня 1995 року угодою в Сочі", - відзначається в заяві.

Борисова також нагадав про договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Росією і міжурядові угоди про статус і умови перебування ЧФ Росії на території України.

"Чорноморський флот у Севастополі це не тільки традиція, але й органічна формула функціонування міської економіки й умова громадянського миру", - відзначив Борисов.

Від імені територіальної громади міста-героя Севастополя він заявив, що "можливий розрив міжурядових угод миттєво дестабілізує соціально-політичну обстановку в Севастополі".

"Такий крок не сприяє зміцненню україно-російської дружби, і не має жодних позитивних наслідків", - йдеться в заяві.

Як відомо, раніше міністр економіки і торгівлі Арсеній Яценюк заявив, що Україна перегляне тарифи за базування Чорноморського флоту в Криму.


"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування