Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін б'є по електорату Януковича

Середа, 21 грудня 2005, 18:55

Підвищення Російською Федерацією цін на газ в першу чергу вдарить по східним регіонам України, вважає голова обладміністрації Запорізької області Євген Червоненко.

"Усі промислові гіганти будувалися за радянських часів саме на Східній Україні, і у ті часи про енергозберігаючі технології ніхто й не думав", сказав Червоненко в коментарі сайту Razom.

"За незалежності ж ніхто не задумувався про те, що рано чи пізно доведеться розраховувати собівартість продукції з урахуванням ринкової ціни за газ. Аби не бути постійними заручниками політичних інтриг і образ. Підприємства були не готові до такого повороту подій. Це неприємне питання все відкладали на потім", - додав він.

Червоненка вже провів в обладміністрації нараду з цього приводу і попросив усі підприємства, котрі знаходяться в Запорізькій області, проаналізувати проблему й запропонувати своє бачення шляхів виходу з неї.

"Приміром, "Запоріжсталь" вже готує енергозберігаюче устаткування", - зазначив Червоненко.

"Росія не може не усвідомлювати, що після підняття цін на газ ситуація погіршиться в традиційно проросійських регіонах", - наголосив голова ОДА.

"Це більше схоже на політичний тиск, – підкреслив він, - а не на економічний прагматизм".
"Не треба займати позицію страуса, сьогодні необхідно відстоювати національні інтереси України. Росія - це наш найближчий сусід, у нас з нею спільна історія, спільні традиції, і спільні труби...", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...