"Газпром" жадає від України терміново визначиться

Середа, 21 грудня 2005, 19:53

Україні потрібно терміново вирішити питання про те, як вона буде платити за газ і скільки вона хоче одержувати за транзит, заявив офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов.

"Зараз треба в найкоротший термін українській стороні приймати рішення про те, як вона буде платити за газ і скільки вона хоче одержувати за транзит. От самі головні питання, на які потрібно негайно знаходити відповіді українській стороні", - сказав Купріянов в середу в ефірі телекомпанії НТВ.

Він підкреслив, що "зараз жодних документів, які дозволили б одержувати в наступному році газ з Росії за супернизькими цінами, якими зараз є 50 доларів, просто не існує".

"Обговорювати зараз юридичну казуїстику, якою займається Україна, марне і безглузде заняття", - відзначив офіційний представник "Газпрому".

У той же час радник президента Росії з економічних питань Андрій Ілларіонов вважає, що ціна на газ для України повинна визначатися виходячи з порівняння з цінами на альтернативні енергоресурси. Таку точку зору він висловив на прес- конференції в середу в Москві.

При цьому Ілларіонов підкреслив, що він висловлює "свою позицію, як експерта й економіста, а не офіційної особи".

Ілларіонов сказав, що з економічної точки зору правильною позицією для компанії є "максимізація доходу, а не ціни". Він пояснив, що при максимальній ціні максимальний доход ніколи не досягається.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування