Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко написав у Financial Times про свої успіхи

Четвер, 22 грудня 2005, 10:02

Президент Віктор Ющенко заявляє, що після помаранчевої революції в Україні сталися "суттєві й незворотні зміни, які були немислимими" ще рік тому.

Про це Ющенко написав у статті під назвою "Рік потому: українська демократія показує результати" для "Financial Times", повідомляє Бі-Бі-Сі.

Перш за все, пише Ющенко, були впроваджені основні свободи - слова та зібрання. 

"Вони прийшли на зміну цензурі у ЗМІ та "плановій демократії". Із групами громадян було встановлено політичний діалог", - йдеться у статті.

По-друге, за словами президента, "питома корупція в державі та привілеї, якими користувалися олігархічні бізнесові групи, були припинені".

"Грабунок державних монополій задля власної вигоди дійшов кінця. Податкові канікули, бюджетні субсидії та знецінені державні підприємства відійшли в минуле", - пише він.

Крім того, Ющенко зазначає, що боротьба з бідністю "дає результат". "Знищення обхідних шляхів у бюджеті та політика боротьби з тіньовою економікою дозволила нам подвоїти виплати та відновити базові соціальні послуги для найбільш убогих", - зазначив він.

Також, за словами президента, "скорочено бар'єри для інвестування", а прозорі тендери на приватизацію "відновили довіру до продажів державного майна".

Серед успіхів нової влади Ющенко називає також "рішучий напад на дрібну корупцію серед правоохоронців, податкових та митних органів" та здобутки у зовнішній політиці.

"Після років ізоляції, Україна знову постала як демократичний регіональний гравець та конструктивний міжнародний партнер", - йдеться у статті.

Торкаючись теми політичної реформи, Ющенко зазначає, що з її впровадженням "прийде нова епоха парламентської демократії, що сигналізуватиме остаточне завершення пострадянського періоду".

Президент вкотре наголосив, що парламентські вибори в Україні будуть чесними і демократичними.

"У березні виборці знову віддадуть свої голоси, цього разу за новий парламент. Сторони-переможці створять працездатний коаліційний уряд. Я забезпечу вибори, що будуть прозорими та чесно відбиватимуть народне волевиявлення", - пише він.

"Я переконаний, що народ України знову підтримає ті партії та платформи, які виступають за збільшення особистої та економічної свободи, так, як вони зробили рік тому", - зазначив Ющенко.

За його словами, на шляху демократизації суспільства "будуть злети і падіння політичних партій, блоків та коаліцій".

"Моїм викликом є забезпечити те, щоб кожна з них працювала на досягнення тих мрій, цінностей та ідей, які підняли моїх співвітчизників повстати проти деспотичного режиму", - пише Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування