Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк пішла на закордонну біржу

Четвер, 22 грудня 2005, 10:31

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк заявила в середу, що збирається ініціювати приватизацію частини пакетів держпідприємств на іноземних фондових біржах.

Про це в четвер повідомляє газета "Комерсант-Україна".

Семенюк аргументує це тим, що на західному ринку активи можна продати дорожче, ніж на внутрішньому.

Учасники фондового ринку вважають, що ідею голови ФДМ буде важко реалізувати, оскільки Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку активно лобіює зовсім іншу схему – продавати пакети акцій на внутрішньому ринку через українські біржі.

Семенюк повідомила, що має намір ініціювати приватизацію через продаж невеликих державних пакетів акцій у розмірі 5-10% на іноземних фондових біржах.

"Я хочу зробити все, щоб вийти на зовнішній ринок. Є можливість сьогодні виходити на Лондонську й інші біржі, що дали би можливість одержати велику ціну за акції. Таким чином, можна продати в наступному році 1,7 відсотка "Криворіжсталі" ,– стверджує Семенюк.

Як пише видання, ця заява вкрай здивувала чиновників регулятора фондового ринку.

"Ініціювати подібні проекти – це право ФДМ. Однак нашим біржам на сьогоднішній день нічим торгувати. Тому ми зі своєї сторони зацікавлені в тому, щоб розвивати наш український фондовий ринок. А для цього необхідно, щоб розміщення відбувалися всередині країни на наших біржах", – заявив керівник апарату Держкомісії Михайло Непран.

Видання нагадало, що "біржовики почали процес консолідації для спільного обслуговування приватизаційних торгів – адже, відповідно до указу президента, приватизація державних пакетів акцій повинна буде проходити винятково на фондових біржах".

Учора голова правління Української міжнародної фондової біржі Володимир Коваленко повідомив про намір шести бірж об'єднатися, щоб продавати в режимі онлайн реалізовані ФДМ держпакети акцій підприємств.

"Будемо торгувати в один день, в один і той же час, відразу на шести біржах у режимі реального часу", – сказав Коваленко.

У наступному році уряд планує виставити на продаж підприємства, стартова ціна яких складає $2 млрд. – "Укртелеком" і Криворізький гірничозбагачувальний комбінат окислених руд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: