Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про розмову Ющенка з ЦРУ домовлявся Турчинов

Четвер, 22 грудня 2005, 11:15

Зустріч президента України Віктора Ющенка з директором ЦРУ США Портером Госсом була плановою для обговорення поглиблення співпраці між спецслужбами країн в протидії міжнародному тероризму, незаконній міграції та контрабанді.

Про це заявив секретар РНБО Анатолій Кінах, коментуючи результати зустрічі глави держави з директором ЦРУ США, повідомляє прес-служба відомства.

Кінах наголосив на безпідставності будь-яких припущень щодо того, що теми зустрічі несуть загрозу національній безпеці, та закликав не переводити "висококомпетентний та конструктивний діалог, що відбувся", у площину політичних спекуляцій.

Він поінформував про активну участь у розмові керівників вітчизняних силових відомств, Служби безпеки України.

"Йшлося, насамперед, про підготовку та обмін спеціалістами з протидії міжнародному тероризму", - наголосив він.

Кінах зазначив, що саме з цією метою українські спеціалісти розглядають можливість створення в Україні Міжнародного центру з підготовки фахівців з антитерористичної діяльності.

"Для цього у нашої країни є всі необхідні кадрові та технічні умови", - додав він.

Кінах також зазначив, що одна з тем, котра порушувалася під час зустрічі, - посилення заходів безпеки в ході виведення українського миротворчого контингенту з Іраку.

Водночас екс-голова СБУ Олександр Турчинов вважає, що втаємничення зустрічі Ющенка з Госсом, "зіграло тільки в мінус президенту і службі, яка його приймала".

В інтерв’ю НТН Турчинов розповів, що будучи головою СБУ і перебуваючи в США він зустрічався з Госсом і "намітили питання, які потребують задіяння спільних зусиль, в першу чергу це питання боротьби з тероризмом".

"Я в свою чергу запросив Госса до України, думаю як раз, що це він доїхав до нашої держави просто з таким запізненням. Тому я не вважаю, що треба було приховувати його візит", - сказав він.

Водночас Турчинов заперечив, що візит Госса може зашкодити національній безпеці.

"Керівник такого рівня це і публічна фігура і, безумовно, такі візити не можуть проводитись, як якісь таємні операції. Це візити проводяться на достатньо високому рівні, під час їх можуть підписуватись якісь документи. Це міждержавні візити. І коли треба проводити якісь спеціальні операції, то для цього є свої технології. І в цих заходах, як правило, керівники такого рівня не беруть участь", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...