Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хотів діалогу, а його покликали в генпрокуратуру

Четвер, 22 грудня 2005, 11:17

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що 2005 рік був роком найбільших випробувань.

Про це заявив Янукович, слова якого наводить його прес-служба.

"Ніхто не знав, що буде з Україною, що буде з нами. Ми розуміли лише, що над державою нависла загроза глибокої кризи, громадянського протистояння, і що її економіка стала заручницею безвідповідальних політиків", - сказав він.

"Вже тоді, прогнозуючи розвиток ситуації, я звертався до лідерів майдану з пропозицією думати, як жити далі... Замість запрошення до діалогу, нас і наших прихильників запрошували в прокуратуру. Нас заарештовували, нам висували абсурдні звинувачення у сепаратизмі. З нас насміхалися, нам погрожували", - сказав він.

Янукович також заявляє, що помаранчева революція була "політтехнологічним експериментом", метою якого є ослаблення Росії.

"На місце гнучкого балансування між інтересами Заходу та Росії, що на даний час найбільше відповідало б національним інтересам України, прийшла антиросійська риторика", - вважає Янукович.

"Наша держава опинилася сам на сам з проблемами, упоратися з якими при існуючих підходах до внутрішньої та зовнішньої політики вона не зможе. Тим часом США вже заявили, що питання ціни на російський газ Україна повинна вирішувати безпосередньо з РФ... Ми ж не настільки наївні, щоб думати, що США псуватимуть відносини з Росією заради низької ціни на газ для України", - сказав він.

Він вважає, що США "не в захваті" від того, що у відносинах із Росією офіційний Київ виявився більшим поборником боротьби за демократію, аніж Вашингтон.

"Таку ж реакцію слід очікувати і від Європейського Союзу, для якого важлива Росія з її величезними ринками, і ніхто в ЄС не захоче псувати з нею відносини заради задоволення євроінтеграційних амбіцій України", - сказав він.

За його словами, нинішнє керівництво України допустилося серйозних прорахунків. "Якщо хтось з провладних сил вважає, що ми радіємо цим фактам, тому що вони об'єктивно сприяють збільшенню нашого електорату, він помиляється", - вважає Янукович.

Він також підкреслив, що з "цим негативом доведеться мати справу" Партії регіонів, "тому що після приходу до влади інерційні процеси ще довго нагадуватимуть про себе".

"Ми, політичні сили, які опинилися в опозиції до чинної влади, знайшли в собі можливості, щоб, по-перше, винести з усього, що трапилося, важливі уроки. По-друге, взяти на себе відповідальність за вихід з кризи, в якій опинилася Україна", - заявив він.

Він відзначив, що його партію "почули" і зазначив, що підтримка Партії регіонів зростає з дня у день.

"Партія регіонів іде на парламентські вибори з програмою, яка передбачає швидкі позитивні зміни протягом трьох років. І нехай першим з них стане 2006-й", - сказав Янукович.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування