Зінченко звинуватив Мартиненка в запуску "каруселі" з хворими. Мартиненко виправдався відпусткою

Четвер, 22 грудня 2005, 11:42

Екс-держсекретар Олександр Зінченко переконаний, що виграє в суді справу проти лідера фракції "Наша Україна" Миколи Мартиненка.

Про це він заявив під час інтернет-конференції, передає прес-служба Зінченка.

"Після слухання в суді справи з Миколою Мартиненком я переконаний, що виграю справу. Я думаю, про це здогадуються і мої опоненти. Так, вчора стало відомо, що документи даної справи (безпрецедентний факт) були вилучені у судді, яка веде справу і передані іншому", - сказав він.

"Це не просто судова карусель, це ще одне підтвердження того, що наша судова система є тяжко хворою", - зазначив Зінченко.

Він також звернув увагу, що саме за два дні до з’їзду НСНУ "гучного розголосу набувають висновки парламентської комісії, і її керівник зовсім "випадково" отримує 60-й номер в списку НСНУ".

"Тому я не змінюю свої погляди, я не відмовляюсь від жодного слова, сказаного на прес-конференції 5 вересня. Більше того, сьогодні я ще більше переконаний, що ситуація насправді виглядає ще більш загрозливою", – сказав Зінченко.

В той же час прес-служба Мартиненка заявила,що засідання Печерського райсуду у цій справі перенесено з 16 січня 2006 на 27 грудня 2005 року. Причиною такого рішення називається те, що розгляд справи 16 січня порушував би процесуальні строки.

Відповідно він би порушував право Мартиненка на своєчасний судовий захист свої честі, гідності та ділової репутації, йдеться в документі.

В повідомленні також зазначається, що "заміна судді відбулася через вихід судді, що раніше розглядала цю справу, у відпустку тривалістю один місяць".

"Це унеможливлювало розгляд справи у встановлені законом терміни: він має здійснюватись у двомісячний строк (перше засідання суду у цій справі відбулося у вересні 2005 р", - зазначає прес-служба.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування