Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Павловський знайшов нову роботу проти України, яку всі проігнорували через пияцтво

Четвер, 22 грудня 2005, 13:08

Українська опозиція відкрила в четвер у Москві інформаційний центр "Анти-НАТО".

Центр створюється з ініціативи лідера українського політичного блоку "Народна опозиція" Наталі Вітренко і при активній підтримці української діаспори в Росії.

"Ми хочемо, щоб російська громадськість знала про плани уряду України по вступу нашої країни в НАТО", - сказав на прес-конференції Володимир Марченко - начальник виборчого штабу Вітренко.

"У Росії дуже багато українських громадян, які цікавляться процесами, що відбуваються в Україні, і не хочуть, щоб Україна вступала в Північноатлантичний альянс. Саме вони стали тією базою, що простимулювала відкриття цього центру", - підкреслив Марченко.

Подібний центр найближчим часом планується відкрити і в Україні, передають РІА Новини.

Як повідомляє російське видання "Газета", безпосереднє відношення до створення такого центру має Фонд ефективної політики Глеба Павловського. Акредитацією журналістів займалася саме прес-служба фонду.

Також не став відкидати причетність фонду до центру й присутній на відкритті директор російського Інституту політичних досліджень Сергій Марков.

"Фонд ефективної політики реалізує політику Російської федерації, а Росія проти вступу України в НАТО", - сказав він.

На питання, чому інші російські політики не прийшли на відкриття центру, Марков сказав, що є дві можливих причини. Першою він назвав політичну: "негативні пронатовські процеси в Україні ігноруються в Росії на найвищому рівні".

Іншою причиною, за його словами, могло стати те, що "напередодні ввечері відбувся великий прийом у міністра закордонних справ Сергія Лаврова, де були всі політологи і депутати, що мають відношення до зовнішньої політики".

"Я пішов раніше, а вони там усі пиячили", - додав Марков.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування