Тарасюк пропонує росіянам побачити колоду в оці

Четвер, 22 грудня 2005, 14:05

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк не вважає правильним переглядати умови базування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Про це він заявив на прес-конференції в четвер, передає Ліга.

"Відповідати голосними заявами про перегляд умов базування ЧФ у відповідь на необґрунтовані вимоги про підвищення цін на газ - це не той метод, яким потрібно вирішувати ці надзвичайно важливі проблеми", - сказав Тарасюк.

На його думку, займатися рішенням цих питань необхідно не шляхом голосних заяв у пресі, а активною й ефективною роботою делегацій по цій проблематиці.

Міністр підкреслив, що перед тим, як висувати умови, наближені до світових стандартів, російська сторона має подумати про виконання своїх зобов'язань, узятих у 1997 році.

"Ми в МЗС України констатуємо, що, на відміну від України, яка виконує свої зобов'язання за двосторонніми умовами, російська сторона багато в чому їх не виконує", - помітив він.

Таке невиконання зобов'язань стосується оренди, незапланованого користування землею, приміщеннями, виділеними для потреб флоту, а не для ведення бізнесу-діяльності.

Раніше міністр економіки заявив, що Україна може ініціювати перегляд орендної плати за перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму, але для цього необхідно провести відповідну правову експертизу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування