Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко звинуватив людину Тимошенко у зраді

Четвер, 22 грудня 2005, 19:37

Лідер партії "Громада" Павло Лазаренко звинуватив керівника Дніпропетровського обласного штабу партії "Батьківщина" Івана Кириленка в причетності до фабрикації кримінальних справ проти самого Лазаренка і Юлії Тимошенко.

Про це він заявив у четвер у прямому ефірі 51-го телеканалу Дніпропетровська телефоном із Сан-Франциско, передає "Інтерфакс-Україна".

Лазаренко заявив, що Кириленко діяв у змові з колишнім президентом Леонідом Кучмою.

Він також відзначив, що не розуміє Тимошенко, яка зі своєю родиною пройшла через СІЗО з вини Кириленка, а зараз знаходиться з ним у коаліції.

Він підтвердив, що повернеться в Україну найближчим часом. Конкретних термінів названо не було.

Тимошенко і її соратник Олександр Турчинов у свій час входили в очолювану Лазаренком партію "Громада" (зареєстрована в березні 1994 року).

Першим її лідером на установчому з'їзді в грудні 1993 року був обраний Турчинов. Лазаренко був обраний лідером "Громади" на 3-ьому з'їзді партії у вересні 1997 року. Тоді ж партія прийняла рішення про створення коаліційного опозиційного кабінету міністрів, що очолила Юлія Тимошенко.

У січні 1999 року Тимошенко ( яка була тоді першим заступником голови "Громади") і Турчинов (заступник голови партії) заявили про незгоду з методами керівництва Лазаренка і залишили керівні посади в "Громаді". У лютому 1999 року Лазаренко залишив межі України.

Він знаходиться в США з лютого 1999 року. У США екс-прем'єр обвинувачувався у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках.

В Україні проти нього було висунуте обвинувачення у фінансових махінаціях, а також у причетності до убивства депутата Верховної Ради Євгена Щербаня і глави Української міжбанківської валютної біржі, депутата Вадима Гетьмана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування