Семенюк вирішила не продавати завод Пінчука і "Укртелеком"

П'ятниця, 23 грудня 2005, 10:04

"Укртелеком", Одеський припортовий завод, Нікопольський завод феросплавів і "Турбоатом" не будуть приватизовані в наступному році.

Таке рішення пропонує Кабміну ухвалити Фонд держмайна, пише "Комерсант-Україна".

Відповідно до програми приватизації на 2006 рік, ФДМ пропонує Кабміну продавати в наступному році лише дрібні неліквідні підприємства.

Однак, з приводу об'єктів, намічених до приватизації президентом, прем'єр-міністр запропонував виносити окремі постанови, що будуть затверджуватися вже в наступному році.

Як думають експерти, великі підприємства будуть приватизовані тільки після виборів.

Водночас, проект приватизації від ФДМ викликав категоричний протест міністра фінансів Віктора Пинзеника, якого парламент зобов'язав у 2006 році виконувати бюджет з дефіцитом у 2,5% від ВВП.

"Як ви думаєте в наступному році давати 2,5 мільярди? Ми пропонували вам об'єкти, куди вони зникли?" – обурився міністр.

Крім того, Пинзеник виступив проти припинення передприватизаційної підготовки низки підприємств.

"Плани-графіки давно затверджені, вони зараз виконуються. І що, тепер будемо давати зворотний хід? Забираючи великі об'єкти, Україна фактично дає інвесторам сигнал, що припиняє велику приватизацію", - сказав він.

Водночас прем'єр Юрій Єхануров заявив, що досить серйозні об'єкти можна виставляти на приватизацію додатковими проектами.

"Я прошу вже сьогодні підготувати проект документа щодо зобов'язань ФДМ виконати план приватизації в розрізі бюджету", – заявив прем'єр.

Заступник голови ФДМ Віктор Петров попросив для цього додатковий час на узгодження проектів з Мінфіном, однак Єхануров відкинув цю пропозицію.

"На яке вам засідання перенести? Завтра останнє засідання в нинішньому році", – сказав прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування