Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УБИВЦІ ГОНГАДЗЕ ДУМАЮТЬ, ЩО ЙОГО ПЕРЕПОХОВАВ ГЕНЕРАЛ

П'ятниця, 23 грудня 2005, 10:57

Звинувачувані в справі Георгія Гонгадзе заявляють, що не знали про підготовку вбивства засновника "Української правди".

Про це розповів в інтерв'ю "Фактам" слідчий Генпрокуратури Роман Шубін.

За його словами, приїхавши на місце злочину неподалік одного із сіл Білоцерківського району разом із ще живим Георгієм Гонгадзе, начальник наружки МВС генерал Олексій Пукач наказав своєму водію копати яму.

Шубін сказав, що, за словами підлеглих Пукача, у той момент вони ще не знали, що відбудеться вбивство.

Слідчий відзначив, що один з обвинувачуваних розповів, як "Пукач зі звірячим виразом обличчя почав руками душити поваленого (Георгія Гонгадзе)".

"Але відразу в нього не виходило. Все-таки Георгій був молодий, фізично міцний чоловік. Тоді Попович за вказівкою Пукача зняв з Георгія ремінь. Шеф розвідки, затягши на ремені петлю, задушив свою жертву", - розповів Шубін.

Після цього водій генерала Пукача Попович за вказівкою шефа приніс із машини каністру бензину, тіло звалили в яму, облили бензином і підпалили. "Коли полум'я згасло, яму завалили землею й замаскували дерном", - розповів слідчий.

"На зворотньому шляху, вертаючись у столицю, співучасники злочину заїхали в придорожнє кафе, де повечеряли й розпили пляшку горілки", - додав Шубін.

Слідчий відзначив, що генерал Пукач наказав усім працівникам наружки "забути про події, що відбувалися в ці два дні" перед убивством.

"Безпосередніх співучасників убивства генерал проінструктував: "Якщо будуть запитувати, говоріть, що ми відвезли його у Васильківське РОВД", - додав він.

На питання, чому тіло було перепоховано в Таращі, Шубін сказав: "За свідченнями обвинувачуваних, швидше за все, це зробив Пукач".

"Одного разу, через якийсь час після убивства, Пукач, будучи напідпитку, поділився з водієм, що розмовляв з потрібними людьми: "бійця", мовляв, необхідно перепоховати".

"Незабаром, прийшовши в гараж МВС, Попович, за його словами, побачив автомобіль "Ніссан-Патрол", який стоїть з відкритими вікнами. Із джипу йшов їдкий неприємний запах. Водію стало відомо, що перед цим автомобілем користувався сам генерал".

"Цікаво, що, коли Пукач довідався про те, що тіло знайшли в Таращанському районі, обізвав подільників охламонами – за те, що вчасно не помітили й не зняли ювелірні прикраси з убитого", - відзначив слідчий.

Шубін також розповів, що пошук речових доказів після свідчень працівників МВС вівся з березня по листопад 2005 року, "однак знайти вдалося небагато".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування