Березовський слав гроші Жванії через Гібралтар?

П'ятниця, 23 грудня 2005, 11:15

Російський бізнесмен Борис Березовський має намір подати позов на екс-міністра України з надзвичайних ситуацій Давида Жванію щодо коштів, перерахованих на революцію.

Про це у п’ятницю повідомив голова комісії парламенту з розслідування факту фінансування Березовським виборчої кампанії Віктора Ющенка Юрій Соломатін.

За словами Соломатіна, він нещодавно зустрічався з Березовським, і той йому описав схему отримання грошей.

Депутат розповів, що гроші йшли через компанії Березовського на Гібралтарі.

"Отримувачі коштів були визначені наступним чином: "Дойчебанк траст компані Америка" і банк-отримувач "Трасткомерсбанк" Рига, Латвія. Розрахунковий рахунок № 10 000 701", - повідомив депутат.

Соломатін також повідомив, що Березовський завершує підготовку позову до Жванії у британському суді.

"Завершується підготовка позову до англійського суду від Березовського до Жванії. Якщо в лютому англійська Феміда винесе свій вирок і виявиться, що українська Феміда не змогла довести очевидне, я попереджаю, який вигляд тоді матиме держава", - застеріг депутат.

Він нагадав, що вимагав від Генпрокуратури негайно почати справу за статтею 94 і від СБУ здійснити належний супровід цієї справи, але натомість отримав відповідь, що "додатковою перевіркою фактів причетності українських суб’єктів підприємництва або банківських установ до отримання коштів з-за кордону у фінансування кампанії (Ющенка) не встановлено".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News