Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Передачу Щербаня в Україну ускладнив ураган

П'ятниця, 23 грудня 2005, 11:40

Судове слухання у справі екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня у США перенесено на невизначений термін через пошкодження в'язниці "Кроме", в якій він перебуває, ураганом "Вільма".

Про це повідомив у п’ятницю керівник Нацбюро Інтерполу Кирило Куликов.

"Щербаню було запропоновано або перенести суд, або провести відео-телеконференцію. Це право йому було надано, він обере спосіб", - повідомив Куликов.

При цьому він зазначив, що "все могло вирішитися набагато простіше, якби між Україною та США було підписано договір про екстрадицію".

"Піскун неодноразово перебував у США з метою підписання договору про екстрадицію, про що знав тільки сам Піскун, будь-який інший орган не було повідомлено, крім того, не було повідомлено й уряд США", - сказав Куликов.

Водночас він сказав, що до сьогоднішнього дня цей договір не було підписано, що значно ускладнює роботу Інтерполу.

Куликов також повідомив, що колишнє керівництво Генпрокуратури гальмувало процес накладання арешту на банківські рахунки Щербаня, що дозволило зняти ці гроші з рахунків родичам Щербаня.

"Нам було сказано, що в прокуратурі ця справа не головна і є чим займатися. В результаті – десятки мільйонів були переведені в готівку, у фізичному вимірі – це складені в сумки і вивезені. Звичайно, потім керівника цієї слідчої групи було замінено, було призначено нового слідчого, достатньо порядного, але той, який зробив свою справу, він вже її зробив, і ці гроші буде дуже складно повернути", - сказав він.

Куликов зазначив, що у питанні пошуку колишніх чиновників, оголошених у міждержавний розшук, Інтерпол потребує підтримки з боку керівництва Генпрокуратури.

"Раніше з боку Генпрокуратури ми не знаходили жодного сприяння, навпаки, ми знаходили дії, які зумисне гальмували процес", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування