Пукач говорив, що пішов на вбивство Гонгадзе заради кар'єри

П'ятниця, 23 грудня 2005, 11:42

Слідчий у справі Георгія Гонгадзе Роман Шубін вважає, що підозрюваний в убивстві журналіста генерал Пукач живий.

"Думаю, (Пукач) живий", - сказав Шубін в інтерв'ю "Фактам".

"Принаймні, у січні нинішнього року були зафіксовані його телефонні дзвінки деяким людям", - додав він.

На питання, чи були ці дзвінки з Ізраїлю, Шубін сказав: "Міністерство юстиції Ізраїлю повідомило нам, що Олексія Пукача в цій країні немає".

Шубін також розповів, що незадовго до арешту Пукач закликав не хвилюватися своїх подільників, яких зараз віддали під суд.

"Один з них пригадав, як на його скаргу: "Якби я знав, що ви втягнете мене в убивство, я ніколи на це б не погодився", Пукач відповідав: "Якби ми цього не зробили, нас усіх би звільнили", - сказав Шубін.

"Костенко (обвинувачуваний у справі Гонгадзе) теж підходив до керівника за порадою, як бути. І почув від Пукача: "Не бійся, Валера, поки ці люди при владі, нам нічого не буде", - додав слідчий.

За словами Шубіна, усі троє обвинувачуваних відразу дали зізнавальні свідчення й "розкаюються у вчиненому".

Слідчий також сказав, що пошук замовників убивства залежить від двох факторів – співпраці Мельниченка зі слідством і упіймання генерала Пукача.

"У цій справі залишилися загадки, що потребують його пояснень. Припустимо, у генерала було завдання вбити журналіста. Але навіщо ж усе робилося так демонстративно, із залученням великої кількості працівників, що стали пізніше свідками? Хоча, якщо Пукача затримають, ще не факт, що він почне давати свідчення", - сказав слідчий.

Шубін також звернув увагу на той факт, що в наружці МВС, 80 відсотків якої брало участь у стеженні за Гонгадзе, у той же час заступником начальника відділу працював підполковник Лисенко, нині підсудний у справі "банди перевертнів".

"Міліцейським "перевертням" інкримінуються масові викрадення й убивства, починаючи з 1997 аж до 2002 року. Може, убивство журналіста було просто черговим епізодом повсякденної діяльності банди працівників названого управління?", - сказав Шубін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування