Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РИБАЧУК ПІДТВЕРДИВ, ЩО ЗАХІД ПІДТРИМАВ УКРАЇНУ У ГАЗОВОМУ КОНФЛІКТІ

П'ятниця, 23 грудня 2005, 12:44

Голова секретаріату президента Олег Рибачук відзначає, що європейські країни дотримуються позиції України в газовому конфлікті з Росією.

Про це він заявив у п'ятницю на брифінгу в секретаріаті президента.

"Коментарі дипломатів у перекладі на простішу мову говорять про те, що у випадку порушення або непоставок газу, ненадходження газу з Росії в Європу, буде сприйматися як невиконання "Газпромом" своїх міжнародних зобов'язань", - сказав Рибачук.

Він також додав, що це може сильно вдарити по репутації "Газпрому".

Рибачук розповів, що віддав угоди, контракти та додатки до підписаних угод по газопостачанню незалежним міжнародним експертам для аналізу.

"Реакція, яку я почув: Україна має всі політичні і юридичні підстави для тої позиції, яку вона займає", - зазначив він.

Рибачук зазначив, що Україна виграла інформаційну війну в газовому конфлікті.

"Тут видна послідовна політика української влади, яка чітко відстоює національні інтереси і керується в усьому міжнародними документами. (Україна) знайшла підтримку і розуміння у світі", - зазначив він.

"Ми виграли в головному - Європа підтримує позицію України", - зазначив він.

Рибачук також нагадав, що під час візиту до Брюсселя Юрія Єханурова президент Єврокомісії Баррозу чітко сказав, "що Україна жодного разу не порушували свої міжнародні зобов'язання, тому немає підстав підозрювати її в порушенні".

У той же час Рибачук заявив, що президент Віктор Ющенко "не залишить громадян України без газу".

"Президент дуже послідовно відстоює інтереси України. Це означає, що президент захищає інтереси кожного українця. Президент наголошує, що ситуація має бути вирішена дипломатично і цивілізовано", - зазначив Рибачук.

Рибачук також вважає, що ця ситуація має багато позитивів. "Дешевий газ розбещував. Ситуація дала стимул для нашої економіки - наші кроки посилювати нашу енергетичну безпеку. Ця ситуація тільки інтенсифікувала всі ці процеси", - зазначив він.

Він також розповів, що Ющенко веде переговори з іноземними інвесторами про проекти видобутку газу в Україні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування