Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засуху не врятував навіть "дах" від Ющенка-Януковича

П'ятниця, 23 грудня 2005, 12:48

Екс-губернатор Київщини Анатолій Засуха досі знаходиться в міжнародному розшуку і, ймовірно, перебуває у Москві.

Про це повідомив керівник Нацбюро Інтерполу Кирило Куликов на прес-конференції у п’ятницю.

"Я офіційно заявляю, що Засуха знаходиться у міжнародному розшуку", - сказав він.

Куликов нагадав, що 4 листопада Печерським судом Києва було ухвалено рішення про скасування порушення справи проти Засухи у зв’язку з ухваленням закону про статус депутатів місцевих рад (недоторканність).

Але, за його словами, Генпрокуратура звернулася до Апеляційного суду зі скаргою, тому рішення про порушення кримінальної справи і про міжнародний розшук досі залишаються чинними.

"Я отримую дзвінки від адвоката пана Засухи, але на сьогоднішній день те рішення Печерського суду (про скасування справи) не набрало чинності", - сказав Куликов.

Говорячи про екс-мера Одеси Руслана Боделана, керівник Інтерполу сказав, що проблема з притягненням його до відповідальності пов’язана з тим, що МВС Росії не вживає жодних заходів щодо нього, незважаючи на те, що його місцезнаходження встановлене.

"Ви пам’ятаєте, як у системі пошуку на пана Боделана зникли дані про те, що він оголошений у розшук і з'явилися дані про те, що згідно з рішенням суду пошук Боделана припинений", - сказав він.

"Негайно цю інформацію було передано керівництву МВС України, міністр внутрішніх справ звернувся до колеги, було отримано відповідь, що дану проблему вирішено і Боделан знаходиться у розшуку", - розповів Куликов.

Щодо генерала Олексія Пукача, підозрюваного у вбивстві Георгія Гонгадзе, Куликов сказав, що робота по його розшуку також ведеться.

"Була інформація, що він знаходиться у цій країні, в іншій, вся інформація перевіряється. Я думаю, що можна буде показати результати найближчим часом", - сказав він.

Як відомо, 8 вересня Верховна Рада внесла зміни до закону "Про статус депутатів місцевих рад", 6 жовтня Ющенко підписав цей закон після підписання з опозицією Меморандуму про порозуміння.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування