Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" вже вчиться залишати Україну без газу

П'ятниця, 23 грудня 2005, 13:05

ВАТ "Газпром" офіційно надав "Нафтогазу України" пропозиції ціни на газ на 2006 рік.

Про це повідомив заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв на прес-конференції в п'ятницю.

Раніше "Газпром" доводив до української сторони свої пропозиції з ціни на газ у робочому порядку, однак представники "Нафтогазу України" наполягли на тому, щоб ці документи були офіційно представлені ним.

Таким чином, тепер українська сторона "не може стверджувати, що в них немає офіційних пропозицій від "Газпрому"", - сказав Медведєв.

На даний час переговори між сторонами "ведуться і зараз, українська делегація знаходиться в "Газпромі"", - відзначив Медведєв, додавши, що сьогодні або завтра компанія очікує реакції з їх боку.

Прес-секретар голови правління ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов додав, що "вперше офіційно такі пропозиції були спрямовані у вересні". На них були отримані відповіді української сторони.

Таким чином, Купріянов назвав неспроможними заяви української сторони про те, що їй не відомо, яку формулу ціни пропонує "Газпром".

Купріянов нагадав, що "Нафтогаз" сам реалізує газ на європейському ринку, а отже, йому знайомі механізми його ціноутворення.

Також він повідомив, що "Газпром" у п'ятницю провів навчання оперативного штабу із забезпечення безперебійних постачань газу європейським споживачам по території України.

Ці навчання "показали, що всі наші виробничі служби готові до того, щоб обмежити постачання в Україну і зберегти постачання газу європейським споживачам у тому обсязі, який є в контрактах", - повідомив заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування