Україна думає про "подарунок" Путіну – послом зробити фаната євроінтеграції

П'ятниця, 23 грудня 2005, 15:53

Як претендент на посла України в Росії розглядається відомий прихильник євроінтеграції, колишній заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий.

Про це повідомляють джерела "Української правди", які зазначають, що остаточного рішення щодо цього питання немає.

Сам Чалий зараз працює одним із керівників у структурі "Індустріального союзу Донбасу" і начебто вагається, чи залишати йому цю посаду заради повернення в дипломатію.

Як відомо, Чалий був заступником міністра МЗС з питань євроінтеграції. Він пішов у відставку на знак протесту щодо курсу президента Кучми, який погодився на глибокий вступ України до Єдиного економічного простору.

Чалий відомий своїми прозахідними поглядами, він працював представником України при Раді Європи та послом в Румунії. Одного разу Чалий публічно посварився з послом Росії Віктором Чорномирдіним, який назвав українського дипломата "тьомною людиною" за його проєвропейські переконання. Чалий тоді заявив про неможливість одночасної інтеграції України до ЄС та ЄврАзЕС.

Раніше джерела "Української правди" серед претендентів на посла в Росію називали екс-прем'єра Валерія Пустовойтенка та екс-заступника глави адміністрації президента Олега Дьоміна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування