Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росії не сподобалося, що Єхануров кликав на допомогу

Субота, 24 грудня 2005, 11:07

У МЗС РФ вважають, що Україна намагається винести проблему відносин з Росією в газовій сфері за рамки комерційних переговорів у двосторонньому форматі.

Про це заявив офіційний представник МЗС Росії Михайло Каминін, коментуючи зустріч 21 грудня прем'єр-міністра України Юрія Єханурова з послами деяких західних країн, у ході якої обговорювалася проблематика російсько-українських відносин у газовій сфері.

"Російська сторона з самого початку виходила з того, що ситуація в наших відносинах з Україною в газовій сфері повинна бути врегульована на рівні господарюючих суб'єктів двох країн. Ми постійно закликали українську сторону не політизувати дане питання", - говориться в заяві Каминіна, розміщеному на сайті МЗС РФ у п'ятницю.

Як підкреслив офіційний представник МЗС, "зустріч прем'єр-міністра України з деякими послами західних країн є ніщо інше, як спроба винести проблему за рамки комерційних переговорів у двосторонньому форматі".

Він нагадав, що "президент України ще в березні 2005 року висловився за перехід на ринкові форми в російсько-українських відносинах у газовій сфері".

"Ми це підтримали. Те, що в даний час ВАТ Газпром наполегливо пропонує українській стороні, саме і є рухом у цьому напрямку. Маємо намір діяти саме в такий спосіб", - заявив Каминін.

"Хочемо ще раз підтвердити, що російська сторона в інтересах зміцнення енергетичної безпеки Європи й у цілому економічного співробітництва на континенті буде неухильно виконувати всі наявні угоди і контракти з західними партнерами в питаннях постачання російського природного газу", - говориться в повідомленні МЗС РФ.

РІА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування