Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блок екс-прем'єра очолила наступниця Порошенка

Субота, 24 грудня 2005, 12:24

Виконуюча обов'язки глави бюджетного комітету Верховної Ради Людмила Супрун очолила блок народно-демократичних партій на парламентських виборах 2006 року.

Таке рішення прийняли делегати міжпартійного з'їзду блоку Народно-демократичної партії, Християнсько-ліберальної партії України (ХЛПУ), Демократичної партії України (ДемПУ), Християнської демократичної партії України (ХДПУ).

До першої п'ятірки блоку також увійшли лідер НДП Валерій Пустовойтенко (2-й номер), на третьому місці керівник Одеського морпорту Микола Павлюк, на четвертому - екс-прем'єр Криму, глава кримської організації НДП Сергій Куніцин і на п'ятому - лідер ХДПУ Віталій Журавський.

При цьому лідер ДемПУ Ганна Антоньєва - на 14-м місці.

Делегати з'їзду також затвердили виборчий список блоку, що складається з 450 кандидатів.

Супрун підкреслила, що блок народно-демократичних партій не повинен орієнтуватися на якісь певні цифри під час виборчої кампанії, а здобути повну перемогу для того, щоб мати можливість створити в парламенті більшість.

На останніх парламентських виборах навесні 2002 року НДП ввійшла в блок "За єдину Україну!", що набрав 11,77% голосів.

На парламентських виборах 1998 року НДП зайняла 5-е місце з 5,01% голосів, що дало їй можливість створити окрему фракцію. На той час НДП позиціонувалася як "партія влади". На президентських виборах 1999 року НДП підтримала Леоніда Кучму, після чого в партії стався розкол.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування