Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко похвалився заручником, який чекає наступного тижня

Субота, 24 грудня 2005, 17:48

Президент Віктор Ющенко вважає, що держбюджет на 2006 рік став результатом складного компромісу і не є ідеальним з економічної точки зору.

"Бюджет 2006 року став результатом складного компромісу і, певною мірою, заручником виборчої кампанії", - сказав він у щотижневому зверненні до народу в суботу.

"Мусимо визнати – бюджет 2006 року не є ідеальним, в ньому закладено низку ризиків. Але головний позитив прийняття цього документу такий – не буде ручного управління економікою", - наголосив президент.

Ющенко зазначив, що підпише документ наступного тижня.

За його словами, цей бюджет є "унікальним у плані формування соціальної політики та фінансування сільського господарства".

"Наступний рік стане рекордним щодо фінансування АПК, на село буде витрачено рекордну частку Держбюджету – 10,6% усіх видатків, а це близько десяти мільярдів гривень", - сказав Ющенко.

Також бюджет на 2006 рік передбачає підвищення зарплат, пенсій і соціальних програм. Зокрема, на кінець наступного року мінімальна зарплата досягне 400 гривень (зараз - 332). Мінімальна пенсія, пообіцяв президент, становитиме 366 гривень.

Крім того, за словами Ющенка, у бюджеті заплановано зниження податкового тиску. "Фіскальне навантаження на фонд зарплати зменшується на 1%. Наступного року ми об’єднаємо усі соціальні збори в єдиний податок. Я не підтримаю жодного закону, в якому буде найменший натяк на збільшення податкового тиску", - сказав він.

Ющенко також повідомив, що видатки на освіту зростуть на 1,5 млрд. грн. Крім того, на 100 млн. грн. збільшено видатки на програми боротьби з туберкульозом, СНІДом, раком та хворобами серця.

На програми з енергозбереження, за словами президента, буде направлено близько 600 млн. грн. Фінансування побудови і ремонту тепломереж, газозабезпечення, метрополітенів, електротранспорту, доріг зростає на 1,5 млрд. грн.

Крім того, "серйозно збільшуються інвестиції в ремонт мостів та доріг".

"До 100 млн. грн. збільшено статутний фонд Державної іпотечної установи, яка забезпечить українців довгостроковими дешевими кредитами на купівлю житла. Ставка по цих кредитах не перевищуватиме 10%, кредити видаватимуть на 30 років", - повідомив він.

"При цьому мусимо визнати – бюджет на 2006 рік далекий від ідеального. Зокрема, викликає занепокоєння дефіцит у розмірі майже 13 мільярдів гривень, що складає 2,5% ВВП. Це закладає ризики щодо виконання бюджету", - відзначив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування