Тимошенко вставила ніж у спину переговорникам від України по газу

Неділя, 25 грудня 2005, 12:11

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що нинішнє керівництво НАК "Нафтогаз України" не здатне вести з Росією переговори про вирішення проблеми газових поставок.

Таку думку вона висловила в інтерв'ю програмі "Вести" телеканалу "Росія", передає "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, керівник НАК "Нафтогаз" і ті люди, які випадково їздять на ці переговори, вони зовсім по своєму рівню не відповідають тим вимогам, які повинні бути пред'явлені до людей, які змогли б вести такі переговори", - сказала Тимошенко.

Вона попередила, що ця ситуація може негативно позначитися на соціальному стані українських громадян.

"Десятки мільйонів людей в Україні не можуть страждати через чиї б то не було піар-акції", - заявила екс-прем'єр.

Водночас лідер Соцпартії Олександр Мороз під час поїздки в Донецьк у суботу зазначив, що ситуація, яка склалася в газовій сфері, непроста, але її можна вирішити.

"Можливості для цього є, адже це потрібно і Україні, і Росії", - цитує Мороза прес-служба партії.

Лідер соціалістів також зауважив, що необхідність переходу на грошові розрахунки з Росією він обґрунтовував ще в 1995 році, але тоді відповідного рішення прийнято не було і Україна продовжувала розраховуватись за газ бартером. Тому, за його словами, зараз цей перехід, можливо, буде проходити з деякими втратами для України.

Мороз висловив переконання, що і президент Росії, і президент України налаштовані на позитивне і політично виважене вирішення цього питання, а завдання державних структур, що відповідають за газову галузь - сісти за стіл переговорів і продуктивно попрацювати, а не робити непродумані заяви.

"Вся справа в тому, що у випадку економічного обвалу через неконтрольовані або різкі зміни в структурі собівартості товарів, прибутку підприємств та інших показників, це вдарить не тільки по українській економіці, а й по російській. Але я думаю, що найближчим часом це питання буде вирішено", - сказав лідер соціалістів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування