Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна погодилася на умови Туркменбаши

Неділя, 25 грудня 2005, 17:18

Ціна на туркменський природний газ для України на 2006 рік буде обнародувана до кінця поточного року.

Про це повідомив міністр палива й енергетики Іван Плачков у неділю в Добромилі.

Відповідаючи на запитання журналістів, він відзначив, що ціна складе "трохи менше 60 доларів за тисячу кубометрів".

Як повідомлялося, Україна в липні поточного року законтрактувала в Туркменії на 2006 рік 39 млрд. куб. м газу за ціною $44 за 1 тис. куб. м.

Президент Туркменії Сапармурат Ніязов 18 листопада 2005 року заявив, що з 1 січня 2006 року для всіх покупців туркменського природного газу буде встановлена єдина ціна в розмірі $60 за 1 тис. куб. м.

Україна спочатку відкинула можливість підвищення ціни, однак у грудні погодилася обговорити це питання.

Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров 23 грудня заявив, що українсько-туркменські переговори з питань газового співробітництва 22 грудня в Ашхабаді пройшли успішно, за їхніми підсумками підписаний новий договір.

Ціна на туркменський природний газ для України в 2004 році становила $44 за 1 тис. куб. м. При цьому його оплата проводилася грошима й товарами (послугами) у співвідношенні 50:50.

У першому півріччі поточного року Україна отримувала туркменський газ по $58 за 1 тис. куб. м, також розраховуючись валютою й товарами.

Нинішнє керівництво "Нафтогазу України" у червні 2005 року домовилося про зниження ціни до колишніх $44 за 1 тис. куб. м, відмовившись від практики оплати газу товарами й послугами.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування