Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко більше не піде на "шабаш" Порошенка і Мартиненка

Понеділок, 26 грудня 2005, 09:56

Екс-держсекретар Олександр Зінченко відмовляється брати участь у судових процесах за позовами проти нього Петра Порошенка та Миколи Мартиненка про захист честі й гідності.

Про це повідомляє прес-служба Зінченка.

"Вважаю недоцільним продовження своєї участі в процесах, регламент яких визначається не представниками судової системи, а відверто нав’язується позивачами. Усе, що відбувається сьогодні, є спробою певних політиків ввійти "очищеними" в новий політичний сезон", - йдеться в заяві Зінченка.

Він назвав безпрецедентним відвід судді, яка вела справу Мартиненка проти Зінченка, коли процес підійшов до свого "логічного завершення".

За словами Зінченка, "навіть за попереднього режиму Кучми керівники судів не дозволяли собі письмовою резолюцією зобов’язати суддю припинити розгляд справи".

"Сама суддя дізналася про те, що іде у відпустку і її відсторонено від справи із повідомлення прес-служби Мартиненка та резолюції голови суду", - додав Зінченко.

Він також підкреслив: "Важко назвати випадковим той факт, що "довгоочікувана" справа Порошенка щодо захисту честі та гідності, раптово з’явилася у тої ж судді, якій наразі передано справу Мартиненка".

Зінченко також висловив обурення тим, що депутат Заплатинський, який заявив, що комісія не знайшла доказів корупційних дій Порошенка, пізніше опинився в списку "Нашої України".

Підсумовуючи, Зінченко сказав: "Я не відмовляюся від жодного слова, сказаного на прес-конференції 5 вересня, зокрема про втручання у діяльність судових органів, більше того - тепер очевидно, що я недостатньо сказав про масштаби корупції та тиск на судову систему в Україні".

"Я поважаю суд як інститут влади. Але не хочу брати участі в "шабаші", який, на жаль, не має нічого спільного з прагненнями нашої держави привести судову систему до європейських норм", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування