Росія почала повторювати думки Януковича

Понеділок, 26 грудня 2005, 11:53

Спікер Ради Федерації Сергій Миронов не виключає, що позиція офіційної влади Києва щодо газу має під собою політичне підґрунтя, спрямоване на скасування парламентських виборів в Україні.

"Я не виключаю, що це домашня заготовка українського уряду, яка спрямована на те, щоб довести нормальні господарські переговори до політичних і під сурдинку скасувати вибори", - сказав журналістам у понеділок Миронов.

При цьому він додав, що це лише гіпотеза, але особисто він не виключає, що в цій гіпотезі "є правда і прихований намір".

Миронов нагадав, що відповідно до нової редакції Конституції України передбачається передача низки важливих повноважень від президента до парламенту.

"Інакше не можна пояснити, чому українська сторона зайняла таку позицію по постачаннях газу й уряд не хоче домовлятися, хоча питання про перехід на ринкові підстави було свого часу ініційоване офіційним Києвом", - сказав Миронов.

Тим часом Москва, на його думку, займає в питанні постачань газу "зважену і відкриту позицію".

"Звичайно, хотілося б, щоб до 1 січня 2006 року була підписана нова угода, але чим менше днів до Нового року, тим менше і впевненості в тому, що це відбудеться", - констатував Миронов.

Як відомо, раніше про те, що газова криза може стати причиною зриву виборів заявляв Віктор Янукович.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування