Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знає, що шантаж не припинять до виборів

Понеділок, 26 грудня 2005, 14:07

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що до завершення парламентської виборчої кампанії угоду про постачання російського газу в Україну не буде підписано.

Про це Литвин сказав під час зустрічі з героями України, представниками аграрного сектора в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про взаємини України і Росії, особливо в газовій галузі, Литвин сказав:

"Тут потрібна особлива делікатність, як з української, так і з російської сторони, тому що так чи інакше з цієї кризи потрібно виходити у відносинах, але вийти таким чином, щоб одна сторона не задекларувала, що вона перемогла. Тут потрібно зберегти обличчя кожної сторони".

"Я можу прогнозувати, що події будуть розвиватися таким чином, що жодна угода не буде підписана, газ будуть подавати, трохи зменшуючи тиск, до того часу поки не завершиться виборча кампанія", - сказав Литвин.

За словами спікера, така ситуація може відбутися для того, щоб було зрозумілим, хто буде брати на себе відповідальність за це питання і хто буде приймати рішення.

"Тому що ці рішення повинні прийматися на урядовому рівні, а не на рівні президентів, тому що це господарське питання, яке отримало політичне забарвлення", - сказав Литвин.

Глава українського парламенту також підкреслив, що ситуація в газовій галузі і у взаєминах між Україною і Росією в цьому питанні показала, що Україна протягом 15 років "нічого не робила для того, щоб змінити структуру нашої промисловості, здійснити реструктуризацію, узагалі не думала над енергозбереженням".

"Фактично економіку поставили в залежність від дешевих енергоносіїв", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування