Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин налаштовує себе на другі вибори

Понеділок, 26 грудня 2005, 14:46

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що парламентська кампанія буде не останньою в 2006 році, якщо виборці будуть змушені голосувати не "за", а "проти".

Таку думку Литвин висловив в понеділок у ході зустрічі з героями України, представниками аграрного сектора.

Говорячи про майбутні парламентські вибори, Литвин сказав: "Краще, зрозуміло, щоб їх не було".

"Я боюся, що ці вибори розірвуть країну", - сказав він, при цьому додавши, що побоюється того, що недостатньо будуть почуті ті політики і політичні сили, що можуть зв'язати країну, зшити територію.

"Буде працювати принцип, коли люди будуть голосувати не "за", а "проти", - сказав Литвин, додавши, що це той принцип, що в Україні працював на президентських виборах і може бути запропонований і реалізований і на парламентських виборах.

"У такому випадку можна прогнозувати, що це будуть не останні вибори в 2006 році", - сказав Литвин.

За словами спікера, така ситуація можлива, якщо буде реалізовуватися такий сценарій, при якому суспільству буде нав'язана певна точка зору і суспільство її сприйме.

"Сприйме фактично спрощений і полегшений варіант розвитку суспільства", - сказав він.

"Повинен сказати свою думку - я не заздрю тим, хто візьме на себе сміливість організовувати уряд і нести відповідальність за уряд у цей період", - сказав спікер.

Характеризуючи ситуацію в Україні і говорячи про 2006 рік, глава українського парламенту підкреслив, що наступний рік буде "надзвичайно складним".

"Я думаю, ми зараз втягнемося в період некерованості", - вважає Литвин.

"З одного боку, усі мобілізовані на вибори, з іншого боку - набирає сили політична реформа. Ще незрозуміло, як вона буде притиратися в нас, як буде все це діяти", - сказав Литвин, додавши, що з третього боку, є спроби здійснити ревізію рішень, що були прийняті. "Це вносить якийсь елемент невизначеності", - сказав він.

Спікер також додав, що якщо оцінювати рік, що йде, то, за його словами, у 2005 році "ми усі жили в якомусь очікуванні". "Це був суцільний нервовий зрив", - сказав Литвин, додавши, що він думав, що це завершиться після президентської кампанії але, на жаль, цього не відбулося.

Глава парламенту також підкреслив, що в цілому оцінює ситуацію в Україні як надзвичайно складну і таку, що потребує серйозного діалогу про те, як жити далі, оскільки усі знаходяться в постійній мобілізації і постійно думають про вибори.

За словами Литвина, в економічному житті України необхідний здоровий реалізм, необхідна об'єктивна оцінка того, що необхідно зробити, а не захвалювання.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування