Російський газ "ударить" по українській горілці

Понеділок, 26 грудня 2005, 15:35

Підвищення вартості російського газу спричинить збільшення цін на українську горілку на кілька десятків копійок.

Про це заявив директор Асоціації "Союз оптовиків і виробників алкоголю та тютюну" Володимир Демчак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мова йде про кілька десятків копійок. Це відбудеться не в перші місяці нового року, а коли запаси сировини, пляшки і т.п. вичерпаються. Тоді виробники будуть змушені піднімати (ціни)... Але ще раз підкреслюю, дуже незначно", - заявив Демчак.

За його словами, "газова проблема, насамперед, відіб'ється на собівартості виробництва спирту, оскільки енергетичні ресурси в його остаточній ціні складають близько 15%".

"Ми змушені сприймати це, як об'єктивну реальність. З іншого боку, треба говорити про те, що тоді варто відкривати ринок спирту. Ми повинні мати спирт за такою ціною, щоб наша продукція була конкурентноспроможною", - відзначив Демчак.

Крім того, він підкреслив, що "енергетична проблема також значною мірою відіб'ється на виробництві скляних пляшок, що також може призвести до збільшення собівартості алкогольної продукції".

"Ми ще не можемо чітко сьогодні відповісти, як це (подорожчання газу) вплине на ціну горілки. Думаю, вплив буде - напевно, незначним. У межах 5-7%. Швидше за все, ціна на ринку не зміниться відразу, а тільки згодом", - зауважив Демчак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування