Тимошенко дивується пафосу ющенківців і обіцяє берегти коліна

Понеділок, 26 грудня 2005, 19:09

Блок Юлії Тимошенко відкидає пропозицію "Нашої України" консолідуватись навколо влади у газовому питанні.

"Тому нас дивує позиція політичних сил, які ведуть спекуляції навколо енергетичної кризи та використовують складну ситуацію для дискредитації політичних опонентів", - сказано в заяві БЮТ.

"Нас так само дивують незрозумілі і пафосні заклики до об’єднання та консолідації політичних сил навколо газової проблеми", - також говориться в документі.

БЮТ також зазначив, що вони не вбачають "жодної необхідності в єднанні та консолідації з купкою корумпованих чиновників і олігархів, які власне й створили енергетичну кризу разом з російськими "колегами", - сказано у заяві.

"Наша позиція – це позиція патріотів. Де б ми не були, при владі чи в опозиції, ми ніколи нікому не дозволяли і не дозволимо й надалі поставити Україну на коліна, не допустимо шантажу та тиску на нашу державу", - зазначається в заяві.

БЮТ також вимагає від РАО "Газпром" чітко виконувати міждержавні угоди та не гратися в політику, а від українських чиновників – не продавати національні інтереси.

Також в заяві нагадується, що БЮТ минулого тижня створив спеціальну робочу групу з подолання енергетичної кризи, результати роботи цієї групи будуть оприлюднені Юлією Тимошенко 27 грудня.

"А механізми виходу з кризи будуть запропоновані президенту України Віктору Ющенку та прем’єру", - зазначається в заяві.

Як відомо, у понеділок блок "Наша Україна" закликав українське суспільство згуртуватися навколо чинної влади у питанні постачання російського газу в Україну.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування