УТ-1 обіцяє не займатися "розчленуванням" і повторенням рекорду Януковича

Вівторок, 27 грудня 2005, 11:27

Під час передвиборчої кампанії на Першому каналі не буде жодних антиукраїнських та антидержавних закликів.

Про це заявив президент НТКУ Віталій Докаленко в інтерв'ю газеті "Дело".

На питання, яку позицію під час виборів займе Перший канал, Докаленко відповів: "Бачите, аналіз історичного минулого, зокрема минулих президентських виборів, не дозволяє говорити про те, що позиція УТ-1 під час виборів залишається колишньою".

"Відповідно до моніторингу Бі-Бі-Сі, Янукович під час президентських перегонів одержав на НТКУ в 818 разів більше ефірного часу, ніж Ющенко", - зазначив президент НТКУ.

"Я не стану нагадувати про те, як це позначилося на виборчій кампанії, а лише відзначу, як це відбилося на телеканалі – його глядач став сприймати як несміливий, прогнозований, некритичний і підконтрольний", - додав він.

"Цей стереотип треба ламати, причому ламати радикально. Ідеологія проста – потік інформації повинен бути збалансованим", - заявив Докаленко.

За його словами, у цьому питанні канал сподівається "на узгоджені позиції ЦВК і Національної ради з телерадіомовлення щодо, як мінімум, кількості ефірного часу для суб'єктів виборчої кампанії, як максимум, мінімізації чорного PR на телеекрані".

"У цілому усе залежить від інформаційних приводів. Кожна політична сила, що зареєстрована у ЦВК, має право на ефірний час на Першому Українському і може ним скористатися, щоб переконати виборця у своїй "обраності", - зазначив Докаленко.

"Єдине, чого не буде категорично – це закликів до війни, до розколу країни, пропаганди фашизму", - заявив президент НТКУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування