На державному ТБ "блідо-рожевий" більше не в моді

Вівторок, 27 грудня 2005, 12:05

Перш ніж створити громадське телебачення на базі Першого національного, необхідно підняти якісний рівень самого каналу.

Таку позицію висловив президент НТКУ Віталій Докаленко в інтерв'ю газеті "Дело".

"Перш ніж піднімати шум навколо теми створення громадського ТБ, необхідно підняти рівень каналу, наповнити ефір якісними програмами, підготувати і телеканал, і телеглядача до переходу на громадське мовлення", - заявив Докаленко.

На зауваження, що його ставлення до ГТБ на базі УТ-1 називають "послідовним скепсисом", президент НТКУ відповів: "Я справді послідовний, але не скептичний, а скоріше позбавлений "блідо-рожевого" оптимізму щодо створення громадського ТБ на базі УТ-1 зараз".

"Якщо просто змінити вивіску і назватися "ГТБ", то ми одержимо мертвонароджений фантом, і в зародку погубимо ідею створення справжнього громадського мовлення, без якого Україна не може не просто йти в Європу, але підійти до неї ближче!", - заявив Докаленко.

"Я розробив і представив концепцію розвитку НТКУ, що передбачає створення такого телеканалу, на базі якого можна і потрібно будувати громадське ТБ", - додав він.

У той же час Докаленко зазначив, що "говорити про громадське мовлення на телеканалі, де питання не те, що фінансування, але і банального переведення ставки з одного відділу в іншій вирішується на рівні Державного комітету – аморально".

"Процес підготовки каналу до громадського мовлення не можна розбити поетапно. Це навіть не процес - це напружений стан поступального багатовекторного розвитку, це покрокове наближення до поставленої мети – зробити канал Першим Українським", - додав президент НТКУ.

Про зміну формату каналу Докаленко зауважив, що "мінятися буде не тільки картинка, але і назва телеканалу: він буде Першим Українським, і, відповідно, графіка має бути більш символічною".

Також зараз відбувається реформування штату. "Те, що на телекомпанії штат сильно роздутий, абсолютно очевидно. І, звичайно, скорочення неминучі", - зауважив Докаленко.

За його словами, "процес звільнення буде поступовим, у рамках існуючого законодавства".

"Уже на сьогоднішній момент виявлено кадри, що просто числяться в штаті, не виконуючи жодних функцій. Таким людям у першу чергу запропоновано написати заяви про відхід", - заявив президент НТКУ.

"Радує, що в колективі поступово приходить розуміння того, що, позбувшись баласту, ми зможемо перерозподілити фонд заробітної плати, збільшивши оплату тим, хто цього заслуговує", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування