Росія назвала Єханурова неграмотним крадієм?

Вівторок, 27 грудня 2005, 13:07

"Газпром" спростовує заяви про поступки українській стороні у питанні цін на газ на 2006 рік.

Про це заявив прес-секретар голови правління "Газпрому" Сергій Купріянов, передає Інтерфакс із посиланням на Агентство газової інформації.

"Це абсолютно не відповідає дійсності. Повна дурниця! Ніяких підтверджень з нашої сторони про поетапний перехід до ринкових відносин не було і бути не може. Це просте бажання вийняти гроші з нашої кишені", - сказав Купріянов.

Раніше у вівторок міністр палива й енергетики України Іван Плачков заявив, що російська сторона погодилася на запропонований Україною поетапний перехід на нові принципи взаємин у газовій сфері.

"Росія пропонує не європейські відносини, а перехідний період", - сказав міністр журналістам у Києві.

Купріянов також заявив, що якщо Україна почне технічний відбір газу з 2006 року, це буде розцінюватися як крадіжка.

"Немає жодного документа, з якого випливало б право України після 1 січня забирати собі частину транзитного газу", – сказав він, коментуючи заяву українського прем'єр-міністра Юрія Єханурова про право України на добір 15% прокачуваного по її території російського газу.

"Це безвідповідальна, юридично безграмотна заява, спрямована на ескалацію російсько-українських взаємин і підрив довіри європейського співтовариства до України як країни-транзитера", - підкреслив Купріянов.

РІА "Новости", Газета.РУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News