Кравчук боїться суду і зони

Вівторок, 27 грудня 2005, 14:08

Лідер блоку "Не Так!" Леонід Кравчук вважає постановку питання про вихід України із СНД передчасною.

"Я думаю, що передчасно виходити із СНД, оскільки це структура, що дозволяє в рамках СНД вирішувати дуже багато й економічних, і політичних питань", - заявив Кравчук.

"Але те, що відбувається – створення всіх цих ГУАМ і інші політичні блоки, таких як Балто-Чорноморсько-Каспійський – я бачу, що нинішня влада зовсім зневажає СНД", - додав він.

Як відомо, 22 грудня міністр закордонних справ Борис Тарасюк заявив, що Україна не бачить перспектив в існуванні СНД.

У той же час Кравчук вважає, що "якби Україна підписала всі ті 25 або 26 документів (по ЄЕП), що на сьогодні можна було б підписати, то ціна на газ була б для чотирьох країн однаковою для всіх".

"Я думаю, що не було б цієї проблеми - газової війни", - заявив Кравчук.

У той же час він підкреслив, що на сьогодні "Росія бачить, що Україна не є його дружнім партнером", а замість цього "створює з іншими країнами демократичну зону – якусь Балто-Чорноморсько-Каспійську організацію".

Кравчук зазначив, що влада може відстоювати свою позицію, але повинна в будь-якому випадку дотримуватися позиції народу. "Необхідно налагодити з Росією нормальні партнерські відносини", - вважає він.

Кравчук також додав, що сам він не голосував за ЄЕП, оскільки "вважає неможливим передачу в управління чиновникам питання, що стосуються суверенітету".

У той же час він підкреслив, що виступає за економічну співпрацю України та Росії в рамках ЄЕП.

Щодо призначення Конституційних суддів, то Кравчук вважає, що до парламентських виборів Верховна Рада не призначить і не проголосує за них, оскільки депутати не хочуть ризикувати з можливим скасуванням політичної реформи через цю судову інстанцію.

Він підкреслив, що нинішній президент "явно не хоче реформи і увесь час натякає, що це може зробити КС". "Щось відхилити, щось заборонити і в такий спосіб заблокувати", - зазначив Кравчук.

"Люди не хочуть ризикувати. Я, наприклад, відверто, не голосую саме з цієї причини. Я не хочу ризикувати", - підкреслив він. На думку Кравчука, новий склад парламенту зможе запропонувати нові кандидатури на посади суддів.

Як відомо, 18 жовтня минув термін повноважень дев'яти суддів Конституційного суду. З урахуванням ще чотирьох вакансій у КС залишається лише п'ять суддів.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News