Лазаренку не бути депутатом. Його блок пропустили

Вівторок, 27 грудня 2005, 17:03

Центральна виборча комісія відмовила лідеру партії "Громада" Павлу Лазаренку в реєстрації кандидатом у депутати.

Комісія мотивувала свою відмову тим, що Лазаренко останні 5 років, як того вимагає законодавство, не проживав в Україні, а також подав неправильно оформлені документи в комісію.

Зокрема, у поданих їй документах відсутнє зобов'язання скласти із себе наявні корпоративні права у разі обрання його депутатом.

Представник блоку Лазаренка в ЦВК намагався довести, що Лазаренко перебуває за межами України не зі своєї волі, водночас він не втрачав українського громадянства й усе ще прописаний у Києві.

В той же час ЦВК своїм рішенням зареєструвала блок Лазаренка на вибори Верховної Ради.

Комісія зареєструвала 77 кандидатів у депутати, відмовила в реєстрації 58 претендентам.

Раніше на засіданні ЦВК обговорювало можливість призупинення розгляду документів Блоку Лазаренка і звернення в Міністерство юстиції для оцінки його передвиборчої програми.

"Це дуже серйозне питання, і ми повинні прийняти зважене рішення, оскільки представники ЦВК побачили в програмі Блоку Лазаренка порушення ст. 37 Конституції України в частині дотримання прав людини", - сказав голова ЦВК Ярослав Давидович.

Він уточнив, що мова йде про положення програми, у якій Блок Лазаренка вважає своїм першочерговим завданням проведення відкритого судового процесу над екс-президентом Леонідом Кучмою і його прихильниками.

Українські новини, Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування