Ющенко набрав Путіна і сказав: "Газ!"

Вівторок, 27 грудня 2005, 17:30

Відбулася телефонна розмова президента України Віктора Ющенка з президентом Росії Володимиром Путіним, основною темою якої стали газові питання двох держав.

Ющенко ще раз наголосив, що виступає за лібералізацію цін на поставку та послуги транзиту російського газу і що формула цих цін має ґрунтуватися на європейському підході.

Було домовлено, що в середу, 28 грудня, міністр палива й енергетики України Іван Плачков відбуде до Москви для продовження переговорів із газового питання.

Глави держав також порушили тему базування в Україні Чорноморського флоту РФ.

Ющенко підтвердив, що в цій сфері Україна й надалі керуватиметься угодою про тимчасове перебування російського флоту в Криму та дотримуватиметься положень цього документа.

За словами прес-секретаря президента Росії Олексія Громова, "телефонна розмова відбулася з ініціативи української сторони".

Також Громов додав, що "в графіку президента Росії на даний момент не значиться" зустріч з президентом України у січні наступного року.

Натомість він зауважив, що Путін та Ющенко можуть зустрітися на інавгурації президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва в Астані 11 січня.

Як повідомлялося раніше, у вівторок секретар РНБО Анатолій Кінах заявив, що президенти Росії та України мають зустрітися у січні наступного року.

Прес-служба президента, Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News