Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович "помаранчевих" або навчить, або змусить

Вівторок, 27 грудня 2005, 17:58

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що президент України повинен особисто очолити переговорний процес з Росією по газових питаннях.

"У таких питаннях безпосереднє відношення завжди мав президент і остаточна ціна визначалася тільки під час переговорів на такому високому рівні", - заявив Янукович в ефірі каналу "Україна".

"Тому ми чекаємо, коли президент України все ж таки вирішить особисто очолити цей процес і скаже відкрито українському суспільству, хто винуватий у цьому, чому це сталося, що нам потрібно зробити, щоб цього року і на перспективу вийти на ті ціни, що дозволять Україні плавно увійти в ціни світового ринку", - зазначив він.

Янукович також нагадав про ініціативу партії скликати позачергове засідання парламенту по газовому питанню.

"Це питання необхідно розглянути на екстреному засіданні Верховної Ради", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи не грає партія в інтересах Росії, Янукович зауважив, що "Партія регіонів була відсторонена від впливу на які б то не було процеси в державі".

"Нас більше бачили в правоохоронних органах, нас пригноблювали, застосовували різні методи, щоб поставити нас на коліна і дати цій помаранчевій команді безперешкодно господарювати на нашій землі", - відзначив він.

"Цього не вийшло. Люди голосували за своє щастя, а одержали розчарування. Ми їх не засуджуємо. Ми засуджуємо тільки ту трибуну, що стояла в тому і цьому році на Майдані. Відверто і цинічно обманювали український народ", - додав лідер ПР.

Що стосується перспектив україно-російських переговорів, Янукович відповів: "Ми повинні набратися терпіння. Влада зобов'язана виконати свою роль, повинна почати переговори".

"Вибори не повинні їх так лякати. Ми не підемо по такому шляху як нинішня влада – ми не будемо переслідувати помаранчеву команду, ми дамо їм роботу, навчимо, а хто не захоче – змусимо. Це не повинно їх лякати", - сказав Янукович.

"А в ці три місяці усі зацікавлені, щоб ми пройшли найбільш болісно. Оскільки ми не маємо важелів впливу на це питання, то я хочу сказати, що народ не повинен бути заручником інсинуацій", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування