Кінах знає, що Медведчук - спекулянт

Вівторок, 27 грудня 2005, 20:09

Секретар РНБО Анатолій Кінах вважає, що в ініціативі СДПУ(о) про проведення Всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО багато політичних спекуляцій.

Про це Кінах заявив у вівторок на прес-конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що кожна держава, коли приймає рішення про вступ в НАТО, перед цим проводить відповідний референдум. Водночас, за словами Кінаха, стосовно України "мова не йде про 2006 рік".

На його думку, те, що деякі політичні партії в Україні напередодні виборів ініціюють подібні референдуми, це повторює минулорічну ситуацію, коли, використовуючи "брудні технології", деякі політичні сили створювали протистояння між Заходом і Сходом України.

"Я дуже хотів би, щоб українські громадяни були мудрими і бачили суть таких пропозицій", - сказав Кінах.

На запитання, чи пов'язує російська сторона питання умови постачання свого газу в Україну з намаганням української влади просунутися на шляху членства у НАТО, Кінах відповів "ні".

За його словами, під час робочого візиту до Росії минулого тижня питання наближення до НАТО він зі своїм російським колегою Ігорем Івановим обговорював у контексті інтеграції обох країн до світового політичного і економічного простору.

У цьому контексті Кінах зазначив, що Росія працює з НАТО на основі 18 дуже потужних програм, і що її військово-промисловий комплекс успішно освоює стандарти НАТО, навіть випереджаючи Україну.

"Тому я ще раз нагадав нашим партнерам, що у нас практично одна мета – гідна інтеграція в економічний і політичний простір на основі конкурентноздатності і умов, які відповідають національним інтересам. І не можна тут створювати якусь нездорову конкуренцію", - сказав Кінах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування