Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН ВИРІШИВ, ЩО ЮЩЕНКО ПІШОВ ЗА КУЧМОЮ

Середа, 28 грудня 2005, 09:45

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що дії президента Віктора Ющенка "свідчать про те, що він йде тією дорогою, якою йшов Леонід Кучма".

Таку думку Литвин висловив в ефірі телеканалу УТ-1 у вівторок.

Відповідаючи на питання про те, чи зможе Верховна Рада стати гарантом стабільності в державі, Литвин підкреслив, що парламент здатний на це, особливо після першого січня 2006 року.

"Верховна Рада буде дуже відчутно реагувати на суспільні процеси, і вживати адекватних заходів, для цього в неї з'являться відповідні правові механізми, важелі", - сказав спікер.

Він нагадав, що під час політичної кризи в 2004 році саме Верховна Рада "вирішила долю країни і розвиток процесів в Україні".

"Тоді всі їй дякували і говорили, що Верховна Рада - це єдиний легітимний орган, що забезпечив вихід із кризи", - нагадав Литвин.

"Пройшов визначений період, і що я чую? Наш президент України заявляє, що Верховна Рада - це найбільш нестабільний інститут влади. Висновок - Верховна Рада, напевно, не подобається своїми діями, потрібно почати кидати в неї каміння", - сказав спікер.

"І друге, як не критикують попередній режим, як не критикують Леоніда Кучму - дії, у тому числі президента України, свідчать, що він іде слід у слід у гіршій мірі тією дорогою, якою йшов Леонід Данилович Кучма", - заявив Литвин.

"Спочатку критика попередників. Проходить рік, потрібно вже давати результати - результатів немає, потрібно знайти ворога. Ми починаємо в Україні шукати ворога. Знайшли в особі Верховної Ради", - сказав Литвин.

У той же час спікер визнав і недосконалість українського парламенту. "Але тоді виходить, що й уряд, яких помінялося вже двічі протягом року, також не влаштовує, також, напевно, погано працює. Давайте усіх розпустимо і введемо дійсно надзвичайний стан у країні", - сказав Литвин.

Спікер підкреслив, що необхідно працювати так, щоб "кожний ніс свою відповідальність, а не шукати ворогів і не розмежовувати країну".

"Я вважаю, що це неправильний шлях і від нього якомога раніше потрібно відмовитися", - відзначив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування