Литвин знає, що Головатий шукає собі нову роботу

Середа, 28 грудня 2005, 09:55

Рішення Верховної Ради про внесення змін до Конституції з проведення політичної реформи відповідає законам і Конституції.

Про це заявив в ефірі телеканалу УТ-1 у вівторок увечері голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Парламент прийняв рішення, яке є законним і конституційним", - сказав Литвин.

Відповідаючи на питання про те, що низка українських політиків заявляє про необхідність перегляду цього рішення парламенту і про його незаконність, Литвин сказав: "Це означає, що не знають, чим зайнятися. Займаються ревізією реформи і шукають черговий привід для збурення країни".

Спікер нагадав, що це рішення парламенту приймалося на основі взаєморозуміння і консенсусу. Крім того, це рішення приймалося в пакеті з рішенням про внесення змін до закону про вибори президента, що дозволило розблокувати кризу.

"Займатися ревізією, це означає знову завести ситуацію в глухий кут і знову будоражити країну", - підкреслив він.

Коментуючи заяву міністра юстиції Сергія Головатого про те, що це рішення парламенту було прийняте не в правовому полі, Литвин сказав: "Чим би дитя не тішилося, аби воно не плакало. Знову-таки, частина людей шукає собі роботу".

"Нехай ця консультативно-дорадча рада радить президентові України, а не буде радити парламенту", - заявив спікер. Він підкреслив, що єдиний орган, який може здійснити ревізію рішення парламенту - це Конституційний суд.

"Нехай знайдуть собі роботу більш гідну. Хай думають, як поглибити політичну реформу, поширити її на місцевий рівень", - сказав Литвин.

Коментуючи заяву секретаря РНБО Анатолія Кінаха про те, що рішення про зміни до Конституції мають прийматися на всеукраїнському референдумі, Литвин сказав:

"Кожний має право на свою думку. У мене складається враження, що частина держслужбовців відходять від рішення і від роботи над своїми професійними обов'язками і по команді зверху починають кричати, думаючи що від цього лементу вирішиться якесь питання.

Відповідаючи на питання про те, у якій країні українці прокинуться першого січня 2006 року, Литвин сказав, що все буде залежати від самих людей.

"Якщо ми знайдемо взаєморозуміння, якщо в нас не буде перетягування повноважень, якщо в нас буде розуміння того, що роботи усім вистачить, то ми прокинемося в більш цивілізованій державі", - заявив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування